Champignonpizza

Een heerlijke pizza met kastanje champignons. Het recept is voor 1 pizza zodat je er zelf makkelijk 2 of meer kan maken, door de ingrediënten te vermenigvuldigen :)


Ingrediënten voor 1 pizza:

Voor de pizzabodem: 125 gr volkorenmeel, instantgist (ongeveer 2 gr), 1/4 tl suiker. 75 ml lauw water, 1/2 tl zout, 1 el olie.

Voor de topping: bol mozzarella, 100 gr kastanje champignons, 1 ui, olijfolie, zout, peper, oregana, basilicum, 1 rode peper, tomaten passata.


Bereiding pizzabodem:

Gist en 0,25 ml water mengen in een kommetje. In een andere kom volkorenbloem en zout mengen. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe daar het gistmengsel in. Meng het goed door elkaar. Voeg daarna het restant van het lauwe water toe en 1 el olie. Kneed het goed met je handen op een bestoven plank met wat bloem. Wanneer het te droog aanvoelt doe er voorzichtig wat water bij. Kleeft het aan je handen? Voeg dan wat bloem toe. Vorm er een bal van en plaats hem terug in de kom. Bedek het met een vochtige doek en laat het 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.


Bereiding pizza:

Wanneer de bodem klaar is verwarm dan alvast de oven vóór op 240 gr.

Als eerste even een mooie laag tomatenpassata aanbrengen en met de achterkant van een eetlepel goed uitsmeren. Strooi er alvast wat kruiden over. 

Snij de kastanje champignons in schijfjes en de ui en rode peper in ringen. Beleg de pizzabodem met de gesneden groenten. Verkruimel de mozzarella erboven en strooi er nog wat kruiden over.

De randen van de pizza nog even met olijfolie smeren, dat gaat het beste met een kwastje. Plaats de pizza 15 in de voorverwarmde oven. 

Eet smakelijk