Prei-spinazietaart

Ingrediënten:

2 grote aardappelen, diepvries spinazieblokjes 250 gr, pakje bladerdeegplakjes, ½ prei (het onderste gedeelte), 3 eieren, eigeel van 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, olie

Bereiding:

Zet alvast de oven aan op 200 graden en haal alvast de plakjes bladerdeeg uit de diepvries.

Snij vervolgens de aardappelen in plakjes van ongeveer een ½ cm, de prei in dunne ringen en kook de spinazie volgens aanwijzingen op het pak. Kook ondertussen de eieren hard.

Bak de prei kort in wat olie, zodat er nog een bite in zit. Smeer de quichvorm in met wat olie, niet teveel. Verdeel dan wat plakjes bladerdeeg op de bodem van de vorm en bekleed ook de randjes. Met een vork prik je dan wat gaatjes in de bladerdeegbodem. We werken met laagjes, ongeveer net zo als met lasagne.

De 1e laag zijn de aardappelplakjes, bestrooi ze met wat zout. De 2e laag is de spinazie, gelijkmatig verdelen over de aardappelplakjes. Even bestrooien met wat nootmuskaat. De 3e laag zijn de preiringen. Weer goed verdelen en met wat zout bestrooien.

Ondertussen zijn de eieren ook klaar, die halveren we in de lengte. Verdeel nu de gehalveerde eieren over de prei met de bolle kant boven. Met de overgebleven bladerdeegplakjes maken we een mooie bovenlaag. Goed sluiten en met een vork kun je eventueel nog wat kleine streepjes maken in het bladerdeeg. Tenslotte de bovenkant met eigeel bestrijken. 

Ongeveer 25 min in de oven. 

Eet smakelijk