Roti met Jackfruit

Ingredienten: 

2 gesnipperde uien,  2 teentjes knoflook,  1 tomaat in blokjes,  2 Maggi bouillonblokjes, Jackfruit (200gr),  rotivellen,  500 gr aardappelen,  ongeveer 250 gr diepvries kousenband,  ½ el tomatenpuree,  ½ el komijn,  ½ el koriander,  3 el kerrie massala,  1 tl sambal,  nootmuskaat,  olijfolie.

Bereiding: 

Aardappelen klein snijden en gaar koken. Jackfruit goed afspoelen met koud water en laten uitlekken in een vergiet. Ui snipperen en glazig bakken in de olijfolie. De teentjes knoflook met een mesje kleine inkervingen maken en mee laten bakken. Voeg daarna de sambal, komijn en koriander toe. Goed door elkaar mengen. 

Haal de knoflookteentjes eruit. Roer dan de kerrie massala en een halve tomaat in blokjes er doorheen en een ½ el tomatenpuree. Maak de jackfruit klein en voeg toe met wat water en een Maggibouillonblokje. 

Laat het indikken op matig vuur. Laat het niet droog koken! Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de 2e gesnipperde ui totdat hij glazig is. Doe er dan de diepvries kousenband bij en een halve tomaat in blokjes. Verkruimel een Maggi bouillonblokje er boven en voeg wat zout toe. Zachtjes verwarmen. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de aardappeltjes. De rotivellen verwarmen in de magnetron, hoge stand, ongeveer 1 min.

Eet smakelijk

< /div>