Shakshuka

Ingrediënten:

300 gr zoete aardappelen, 1 aubergine, 2 uien, 2 knoflookjes, 1 rode paprika, blikje tomatenblokjes, verse koriander, 1 rode peper, 1 tl komijn, 1 tl paprikapoeder, zout, 1 el azijn, 1 el ketjap, 2 eieren, olijfolie.

Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de uien in halve ringen, peper in ringetjes, aubergine in blokjes,  paprika in kleine reepjes en snij de knoflookjes in kleine stukjes.

Doe wat olijfolie in een grote pan en smoor daar de ui in ongeveer 10 min. met deksel op de pan. Snij ondertussen de koriander, niet al te klein.

Wanneer de ui zacht is voeg dan de aubergine, zoete aardappel, paprika, knoflook, rode peper, komijnpoeder, paprikapoeder en wat zout toe. Even 10 minuten roerbakken.

Voeg de tomatenblokjes, ketjap, azijn en een beetje water toe zodat alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen met deksel op de pan. Haal het deksel weg en kijk of het al een beetje is ingedikt. Anders nog even zonder deksel laten indikken.

Maak met een grote lepel 2 holletjes en breek hier boven de eieren. Verdeel de koriander erover en met deksel nog ongeveer 10 min. laten pruttelen op een matige temperatuur.

Eet smakelijk